Jul med Maria Vestergaard

Samarbejdet med Maria Vestergaard blev for alvor etableret i december, da hendes julekalender blev udgivet. Julekalenderen var en samling af små, hyggelige madvideoer, der selvfølgelig havde temaet “jul” som grundkerne. Det blev til omkring otte videoer, hvor introen var den samme for i første omgang at “lukke folk ind” i Marias univers. 

 

Marias madunivers er præget af æstetik og en hyggelig stemning, fordi det beskriver Maria enormt godt personligt. Vi forsøgte at skildre det gennem de forskellige sammenklip og skrifttypen, der minder om håndskrivning. Der skulle naturligvis tilføjes lidt julestemning og deraf kom snefnuggene. Det var også en god udfordring for mig, da jeg ikke havde forsøgt mig med motion graphics på den måde.

 

Strategien med videoerne blev således, at Instagram var den primære platform, hvilket gjorde, at IGTV blev mit primære fokus for udarbejdelsen af videoen. For at give seerne følelsen af, at de fulgte med i en julekalender, lavede jeg små sekvenser, der blev uploaded i selve Instagram-feeded. Det var et forsøg på at guide folk hen til hhv. IGTV samt bloggen og for at få muligheden for interaktion med brugerne – da instagram posts typisk er der, hvor Maria modtager kommentarer på sine opskrifter. Så det var vigtigt at vi også varetog denne del af den allerede etablerede brug af Marias instagram.

Maria_Vestergaard_food_blog
Copyright: Marlene Lykke Jensen